Osteopathie is een holistische geneeswijze waarbij de oorzaak van de klacht wordt onderzocht en behandeld via manuele technieken. Het doel van de osteopaat is het herstellen van bewegingsverliezen in het bewegingssysteem (gewrichten, spieren, pezen, ligamenten,..), het orgaansysteem en het cranio-sacraal systeem (schedel, heiligbeen en staartbeen, ruggenmerg) van het lichaam. Op die manier verbetert de functie en verminderen zo de klachten. De osteopaat werkt dus niet alleen op de aanwezige symptomen maar ook op de oorzaak van de klacht.

Kort beschreven werkt de osteopaat holistisch (lichaam als 1 geheel), oorzaak-gevolg oplossend en is het doel van zijn behandeling : het auto-regulatie systeem van het lichaam optimaal te laten functioneren. De osteopaat ondersteunt hierbij de gezondheid en bestrijdt geen ziekte. Er kan ook preventief gewerkt worden om problemen te voorkomen en/of het herstel langer te behouden. Een osteopatische behandeling is geen vervanging van dringende medische zorg.


Behandelingen van honden gaan altijd door bij ons ter plaatse in de praktijk. Wanneer er acuut gehandeld moet worden mag u gerust bellen en dan bekijk ik wat ik kan doen in de planning. Via de online agenda kan er ook een afspraak gemaakt worden, zie : 
Contact


Bij acute situaties dient u de dierenarts te raadplegen.


Voor welke klachten?

 

  • Gedragsproblemen : angstig, agressiviteit, rusteloos, hypergevoelig, schuw,..

  • Bewegingssysteem gerelateerde problemen : gespannen rugspieren, manken/struikelen, terugkerende blessures (bv peesontstekingen), kissing spines,..

  • Hormonale problemen 

  • Viscerale/inwendige problemen : maag-darmproblemen (oa. maagontstekingen, maagzweren, constipatie, diarree,..), blaasontstekingen,...

  • Huidproblemen

  • Allergische reacties
    .
  • Neurologische problemen 

Preventieve check

Het is zeker aanbevolen van 1-2x per jaar preventief je hond te laten controleren.
Zo voorkom je eventuele gezondheidsproblemen en bijkomende dierenartskosten

 

Samenwerkingen


Bioresonantie bij Honden

 

In samenwerking met mijn vader, Alec Schellen, gezondheidsconsulent met specialisatie bioresonantie

Ideaal voor honden om bepaalde tekorten (vitaminen, mineralen, allergieën,..) op te speuren. Ons bioresonantie apparaat meet niet alleen resonanties, maar is eigenlijk een interactief biofeedback-systeem waarmee we de hond ook kunnen behandelen. 

Meer info vind je onderaan, dit is de website voor paarden maar de techniek kan dus op dezelfde manier voor honden toegepast worden.
De honden moeten ongeveer uurtje op een mat staan, liggen of zitten tijdens de analyse.

Let op : een eerste keer vragen wij altijd osteopathie erbij om zeker te zijn dat er geen fysieke problemen in de weg staan!

Tarief :  € 130 in totaal ( samen met osteopathie)