Osteopathie is een holistische geneeswijze waarbij de oorzaak van de klacht wordt onderzocht en behandeld via manuele technieken. Het doel van de osteopaat is het herstellen van bewegingsverliezen in het bewegingssysteem (gewrichten, spieren, pezen, ligamenten,..), het orgaansysteem en het cranio-sacraal systeem (schedel, heiligbeen en staartbeen, ruggenmerg) van het lichaam. Op die manier verbetert de functie en verminderen zo de klachten. De osteopaat werkt dus niet alleen op de aanwezige symptomen maar ook op de oorzaak van de klacht.

Kort beschreven werkt de osteopaat holistisch (lichaam als 1 geheel), oorzaak-gevolg oplossend en is het doel van zijn behandeling : het auto-regulatie systeem van het lichaam optimaal te laten functioneren. De osteopaat ondersteunt hierbij de gezondheid en bestrijdt geen ziekte. Er kan ook preventief gewerkt worden om problemen te voorkomen en/of het herstel langer te behouden. Een osteopatische behandeling is geen vervanging van dringende medische zorg.
Bij acute situaties dient u de dierenarts te raadplegen.


Voor welke klachten?

 

  • Gedragsproblemen : angstig, agressiviteit, rusteloos, hypergevoelig, schuw,..

  • Bewegingssysteem gerelateerde problemen : gespannen rugspieren, manken/struikelen, terugkerende blessures (bv peesontstekingen), kissing spines,..

  • Hormonale problemen 

  • Viscerale/inwendige problemen : maag-darmproblemen (oa. maagontstekingen, maagzweren, constipatie, diarree,..), blaasontstekingen,...

  • Huidproblemen

  • Allergische reacties
    .
  • Neurologische problemen 

Samenwerkingen


Bioresonantie bij Honden

 

In samenwerking met mijn vader, Alec Schellen, gezondheidsconsulent met specialisatie bioresonantie

Ideaal voor honden om bepaalde tekorten (vitaminen, mineralen, allergieën,..) op te speuren. Ons bioresonantie apparaat meet niet alleen resonanties, maar is eigenlijk een interactief biofeedback-systeem waarmee we de hond ook kunnen behandelen. 

Meer info vind je onderaan, dit is de website voor paarden maar de techniek kan dus helemaal op dezelfde manier voor honden toegepast worden!

Tarief :  € 70,00 per hond
korting tezamen met osteopathie € 65

Let op : een eerste keer vragen wij altijd osteopathie erbij om zeker te zijn dat er geen fysieke problemen in de weg staan!