Ann-Sophie Schellen is afgestudeerd als Humaan osteopaat (2015), Paardenosteopaat (2018) & Hondenosteopaat (2022) aan erkende instituten die de kwaliteit van opleiding garanderen.

Van kinds af ben ik gepassioneerd door paarden en dacht ik eigenlijk altijd dierenarts te worden. Deze manier van werken vond ik uiteindelijk niet bij me passen. Ik wilde eerder paarden behandelen met een holistische benadering. Zo is de keuze tot de opleiding osteopathie ontstaan.

Vanaf mijn 18de heb ik dan eerst de humane osteopathie opleiding succesvol afgerond. Nadien ben ik dan afgestudeerd als paardenosteopaat. Een paar jaar later is de keuze tot hondenosteopathie er vanzelf gekomen door onze honden Mara & Theo.

Door mijn ervaring in de humane osteopathie kijk ik verder dan de voor de hand liggende antwoorden, en kan ik dieper liggende problemen aanpakken. Veel technieken van deze humane osteopathie opleiding pas ik de dag van vandaag ook toe op de dieren. Dit geeft een enorme meerwaarde in het resultaat van de behandelingen.

Dé 2 specifieke mentoren in dit verhaal mag ik ook zeker niet vergeten. Mijn eigen paard Kallisto en onze lieve bordercollie Mara. Zonder hun was ik niet tot de opleiding osteopathie gekomen.