Ann-Sophie Schellen is afgestudeerd als Humaan osteopaat, Paardenosteopaat & Hondenosteopaat 

Van kindsbeen af ben ik gepassioneerd door paarden en dacht ik eigenlijk altijd al dierenarts te worden. Deze manier van werken vond ik echter uiteindelijk niet bij me passen. Ik wilde eerder 'niet invasief' paarden behandelen met een holistische benadering. Zo is de keuze tot de opleiding osteopathie ontstaan. Zie ook : Opleidingen - Specialisaties

Vanaf mijn 18de heb ik dan eerst de humane osteopathie opleiding succesvol afgerond. Nadien ben ik dan afgestudeerd als paardenosteopaat. Een paar jaar later is de keuze tot hondenosteopathie er vanzelf gekomen door onze lieve hond Mara.

Door mijn jarenlange ervaring in de humane osteopathie opleiding kijk ik verder dan de voor de hand liggende antwoorden, en kan ik dieper liggende problemen doeltreffend aanpakken. Veel technieken van deze humane osteopathie opleiding pas ik de dag van vandaag ook toe op de dieren. Dit geeft een enorme meerwaarde in het resultaat van de behandelingen. 

Dé 2 mentoren in dit verhaal mag ik ook zeker niet vergeten. Mijn eigen paard Kallisto en onze lieve bordercollie Mara.
Aangezien Kallisto een gangenpaard is met veel laterale aanleg, had hij veel rug- en rijtechnische problemen. De osteopathie gaf me het antwoord voor zijn problemen aan te pakken.
Mara had enorm veel stress in haar lichaam en was mank op 1 pootje, 
ook dat kon doeltreffend door de osteopathie verholpen worden.   

   

 

De Osteo Hoeve


In 2021 kochten wij onze mooi Hoeve, die we tot 'De Osteo Hoeve' hebben gedoopt. Een plaats voor een osteopathie behandeling voor zowel Paard als Hond. Wat zeer nieuw is in dit concept, dat paarden en honden voor spoedgevallen snel kunnen geholpen worden hier ter plaatse. Sneller dan ik gewoonlijk op de weide/stal kan geraken zodat ze snel van hun pijn verlicht kunnen worden.

De Osteo Hoeve - Osteopathie praktijk voor Paard & Hond